o léčení - Bruno Gröning

Nedotýkat se lidské svobodné vůle.

Gröning vysvětloval, že léčit může zásadně každé utrpení, ale ne každému člověku může pomoci. Při některých obzvláště těžkých onemocněních záleží na tom, v jakém stavu se nachází člověk, který hledá pomoc. Jsou nemoci, které může "stáhnout" téměř v mžiku. Jiní nemocní se musí připravit na delší období změn. "Musím oživit, co již dlouho bylo mrtvé. Nelze vždy hned pocítit, že přišel nový život. Často musí člověk dlouho čekat, ale potom to přijde zcela náhle. Pokud se mezitím nenechá svést od zlého ducha pochybnostmi a malověrností." Těmto lidem, hledajícím pomoc, kteří se musí připravit na čekací dobu, rád říká: "Obrat má také cenu." A opravdu se tato věta stále vrací. Musí těm, kterých se to týká, ujasnit, že má-li dojít k obratu a co bude potom, záleží jen na každém z nich. Tak uzavírá některé své projevy: "To, kvůli čemu jste přišli, jste obdrželi. A jen na vás záleží, jak si to uchováte."

Uchování zdraví získaného vyléčením, vyžaduje od vyléčených nesporně vysokou míru víry a duchovní disciplíny. Tento kritický bod rozhoduje o pevnosti znovu obnoveného zdraví.

Skrze příliv síly do těla je v tomto vyvolán očistný proces, který se může projevit i bolestmi. Tělo se od zatížení vyčišťuje. Tento očistný proces nazýval Bruno Gröning jako regulaci. Také regulační bolesti matou dost často ty, kteří hledají pomoc. Regulační bolest musí být, říká Gröning. Jednotlivci se často obávají, že když nastaly regulační bolesti, došlo ke zhoršení stavu. Dostali strach a říkali: je to horší, půjdeme k lékaři. Gröning: "Proto vás upozorňuji, když přijdou regulační bolesti, sneste je. Nestane se nic horšího, než jen to, že se člověk uzdraví."

"Cítím se povinen přivést člověka opět do rovnováhy, tak ho vyladit, aby ovládl hmotu."

"Člověku musí být dáno opět na vědomí, že jeho tělo je cenné jen tehdy, pokud se nachází v božím pořádku."

"Nesmí se nikdy stát, aby tělo ovládalo ducha, nýbrž aby duch ovládal tělo."

"Člověk jedná podle své vůle. Jaká je vůle, taková je myšlenka. Myšlenka pohne člověka k činu."