strava

˙
Pro všechny, kteří by rádi získali více podrobných informací o stravě, bych doporučil knihu FIT PRO ŽIVOT, odkaz je vlevo na této stránce.

Jaká strava je pro člověka přirozená?

POKUS 1
Vezměte hladové mládě tygra a hladové dítě (staré kolem 3 let) a každé zavřete do místnosti kde bude ovoce, např. pomeranče, banány, jahody, broskve, jablka,...
zelenina, např. mrkev, hlávka zelí, kedluben,... a zvířata, např. králík, kuře, křeček, prase, telátko...Co asi toto hladové děcko začne přirozeně jíst? Půjde a zakousne kuře či králíka a nebo si dá jablko, jahody nebo mrkev?
Do čeho se asi přirozeně pustí tygří mládě? Půjde si dát jahody či mrkev a nebo zakousne kuře či králíka?

POKUS 2
Představte si, jak kráčíte přírodou, vše kolem voní, ptáčci vesele švitoří a vane příjemný vánek. Máte hlad a před vámi je broskvový sad plný zralých šťavnatých broskví, kolem rostou jahody, maliny, borůvky a je tam i jabloň s krásnými zralými jablky. Vy saháte po těchto plodech a začínáte je jíst. Jaký máte při této představě pocit?
A nyní si znovu představte, jak kráčíte přírodou, kolem to trochu zapáchá zvířecími výkaly, máte hlad a podél cesty je rozryté bahno ve kterém se povalují prasata, a tak se na jedno z prasat vrhnete a prokousnete mu tepnu. Jeho teplá krev vám stéká po obličeji a do úst. Poté, co se přestane hýbat, mu roztrhnete břicho a začnete vyndavat vnitřnosti ven. Zakusujete se do ještě teplého masa, jste celí od krve a od bahna. Jaký máte při této představě pocit?

JESTLIŽE CHCETE ABY VAŠE TĚLO BYLO ŽIVÉ, MUSÍTE MU DÁVAT ŽIVOU STRAVU!

Živá strava je ta, která není nikterak znehodnocena (usmrcena) tepelnou úpravou. Jsou to plody v takovém stavu, v jakém v přírodě narostou.

CO DO SVÉHO TĚLA DÁVÁTE, TÍM SE STÁVÁTE!

Tím, že jíte mrtvou stravu, připomínáte stále svému organismu existenci smrti. A čim více se plníte mrtvolami, tím více a rychleji se stáváte sami mrtvolou. A naopak, živá strava ve vás probouzí radost a život.

JEZTE VĚDOMĚ A S LÁSKOU,
plně se koncentrujte na proces jedení, nepospíchejte, jezte v harmonickém prostředí.